hvad er ETF'er

Hvad er ETF’er og hvordan kan du handle med dem

Hvad er ETF’er for noget? ETF er en forkortelse for engelsk for Exchange Traded Fund, som på dansk betyder børsnoterede fonde. Navnet afspejler investeringsproduktets art: ETF er en fond, der handles på børsen som almindelige aktier og følger udviklingen af ​​et underliggende aktiv.

Traditionelt har ETF’eren været knyttet til et bestemt aktieindeks. Men med det stigende behov for investorer til at positionere sig i en børshandlet fond knyttet til en mere diversificeret aktiver udviklet ETF’er er knyttet til en række andre aktiver såsom en bestemt branche / sektor, nationale marked, valuta eller råvare.

I modsætning til egenkapitalfonde, hvis pris fastlægges ved afslutningen af ​​handelsdagen, følger en ETF det underliggende aktiv i løbet af dagen og kan derfor også købes og sælges i løbet af dagen. Dette gør ETF’er en attraktiv mulighed for daytrading

ETF’eren blev introduceret i 1993, og dens popularitet er siden vokset til at være eksplosiv. Det er primært i USA, hvis ETF’er er populær. Ofte er der også finansielle institutioner i USA, der står bag ETF’er. Selv i Sverige har flere og flere privatpersoner vist interesse for ETF’er. Men i begyndelsen af ​​2018 ændrede situationen sig.

Det nye EU-direktiv MiFID II (Markeder for finansielle instrumenter) og PRIIPs (pakkeprodukter for private investorer og forsikringsprodukter) trådte i kraft og forårsagede de etablerede europæiske mæglere var ude af stand til at fortsætte med at tilbyde amerikanske og canadiske ETF’er som udbyderne ikke opfyldte EU Unionens krav til gennemsigtighed.

Klar til at begynde at handle ETF’er med CFD? Vi anbefaler følgende CFD-mæglere til handel på dansk:

Capital.com – Vinder af vores kurtage‐test 2020 – Klik her for at læse mere

Skilling – Skandinavisk CFD-mægler med bred vifte – Klik her for at læse mere

Hvad er ETF’er 2018

De, der i dag er interesseret i handel med ETF’er, hvad enten det drejer sig om amerikanske og canadiske, eller ETF’er fra Tyskland eller et andet land, så tilbyder flere CFD mæglere handel ETF’er via deres CFD : det betyder, at du i stedet handler en CFD, der er knyttet til en ETF, og fordelene ved dette er flere.

1. CFD-mæglere tilbyder handel med en stor mængde forskellige ETF’er, herunder canadisk og amerikansk.

2. De, der handler CFD’er er for ETF’ere, kan bruge gearing til deres handel. Det betyder mere fleksibilitet og evnen til at spekulere i ETF’erne for et meget større beløb end deponeret på handelskontoen. Markets.com er et godt eksempel på en førende CFD-mægler, der tilbyder gearing til en række ETF’er.

Markets.com tilbyder op til 20: 1 gearing til sin ETF-CFD: med et sikkerhedskrav på kun 5%.

Dette betyder, at hvis du vil placere dig selv i en ETF værdi på $ 2500USD, behøver du kun investere 5% af det samlede beløb, dvs. $ 125USD. Resten er en løftestang, soETF’ereom tilbyder.

Vi håber, at vores artikel om hvad er ETF’er har givet dig de oplysninger, du har brug for. Det næste naturlige skridt er at se på en af CFD-mæglere, vi kan anbefale for at finde ud af om nogle af deres undervisningsmaterialer for at lære mere om håndtering af gearing:

Capital.com – Vinder af vores kurtage‐test 2020 – Klik her for at læse mere

Skilling – Skandinavisk CFD-mægler med bred vifte – Klik her for at læse mere

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *